Mit navn er Mikkel Wejdemann. Jeg er 45 år, og når jeg ikke lige er på farten, holder jeg til i Aarhus.

MadMikkel – Konsulent og facilitator

Jeg arbejder primært som mad-konsulent og udvikler på projekter, der rykker på madvaner, inspirerer til madglæde og skaber lyst til nye bæredygtige gastronomiske eventyr.

Der er fuld fokus på bæredygtighed, velsmag og maddannelse – Jeg er yderst god til at rykke folk fra passivitet og tilbageholdenhed til fremdrift og “gå på mod” – Jeg vil gå så langt at kalde mig selv for professionel “GNISTSTARTER”!

Med en baggrund som gastronomilærer og 20 års erfaring med formidling og et hjerte, der brænder for mad, gastronomi og de oplevelser disse kan skabe for mennesker, støtter og vejleder jeg store og små madprojekter over hele Danmark.

Som nuværende konsulent og workshop facilitator ved jeg hvordan man formidler mad-relaterede budskaber på en måde så både børn, unge, voksne og fagpersoner føler sig inspireret, motiveret og forstået.

Jeg har lært, hvordan man bedst skaber lyst til forandring, madnysgerrighed og refleksion omkring madens betydning i hverdagen – Det har f.eks. været for køkkenpersonalet på skoler og i daginstitutioner, hvor jeg har hjulpet dem med igangsættelse af nye initiativer og rykket dem i rollen som de maddannere, de i virkeligheden er.

Jeg har stor erfaring med teambuilding, og har fokus på at give alle en inspirerende, motiverende og spændende oplevelse, der sætter tanker og nysgerrighed i gang.

Dette kunne også være i forbindelse med mad eller rejse-foredrag, smagninger, kokkeri-workshops- Mulighederne er mange!

Ambassadør – GoCook & Smag for Livet

Ved siden af mit arbejde som MadMikkel har jeg været ambassadør og “rejsende” konsulent for Coop Danmark A/S’s madprojekt “GoCook“ der hvert år går ud til ca. 160.000 elever i de danske skoler. Missionen med projektet var at skabe den første generation af unge mennesker, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Derudover er jeg udnævnt som Smags-ambassadør for Smag for Livet.

Smag for Livet er et tværfagligt, landsdækkende forsknings- og formidlingscenter støttet af Nordea Fonden. Målet med Smag for Livet er at indsamle viden om smag og formidle den videre, så børn, unge og voksne kan bruge smagen som en ressource for et godt liv.

Eventyr og rejser

Jeg er en Eventyrer med stort E, og er medlem af “De Berejstes Klub”. Jeg har i den forbindelse besøgt + 50 lande og 6 territorier fordelt på 6 kontinenter. Den vildeste tur var en 11.000 km. lang solocykeltur fra Aarhus til Antarktis!

Der er altid en ny rejse under opsejling

På mine rejser er jeg altid på jagt efter nye smagsoplevelser inden for både madens og vinens verden. Derudover laver jeg private små cateringopgaver. Som inspiration nyder jeg at besøge lokale markeder, toprestauranter og snuskede gadekøkkener.

Kogebøger, kokke-prisvinder, vin, madanmeldelser og freelance skribent

I maj måned 2017 udkom min første kogebog “Vores hav” skrevet med Helle Brønnum Carlsen hos Turbine forlaget og i 2021 kom min bog nr. 2 “Blå” lavet i samarbejde Maren Moltke Lyngsgaard.

Begge bøger hvor vi sætter nogle af de mere oversete danske farvandes bæredygtige kulinariske fortræffeligheder på menuen.

Bestil kogebøgerne her: “Vores Hav og Blå”

Jeg har gennem årene desuden været inviteret med i kokkekonkurrencen “Årets Østerkok”. En dyst hvor flere af landets top-kokke kæmper med om titlen. Jeg har haft den store ære af at vinde priser i både 2016 & 2019.

Jeg sidder i bestyrelsen i de “Danske madpublicister”, der arbejder professionelt med formidling og kommunikation af mad, ernæring og/eller opskrifter i diverse medier.

I april 2022 tog jeg sommelieruddannelsen i Heidelberg, hvor jeg bestod med topkarakter og nu har WSET level 2.

Dertil kan det nævnes at jeg idag også sidder i redaktionen og fungerer som madanmelder for White Guide Danmark – Nordens førende restaurantguide. Samtidig har jeg skrevet flere artikler og madguides for magasinet Gastro.

Skoleliv, gastronomi og udvikling

Inden skiftet til at blive 100% selvstændig med MadMikkel var jeg gennem 7 år efterskolelærer på Risskov efterskole. Her startede jeg og underviste på skolens populære “Mad og Gastronomi” linje. Desuden indgik jeg i skolens udvikling af nye linjer og pædagogiske profil.

Endeligt har jeg tidligere arbejdet en del år som lærer på Skolen ved Søerne – Frederiksberg Kommune.  Jeg var en bærende del af udviklingen, af den dengang helt nystartede folkeskole. Min opgave bestod sammen med ledelsen i opstart af skolens overbygning, hvor jeg bl.a. stod for ansættelse af nye kollegaer, udvikling af et inspirerende ungdomsmiljø og i at bygge et helt nyt skolekøkken op fra bunden.

Følg med…

Du kan blive lidt klogere på hvad jeg ellers går og laver for tiden ved at klikke ind på min LinkedIn-profil her:

“Mikkel Wejdemann”

Du er naturligvis også meget velkommen til at følge MadMikkel på Facebook eller Instagram.